Site Overlay

Шницел с гарнитура картофено пюре – Рецепта

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата с подправките и наситнения лук.

Разделяме на четири топки и оформяме шницелите, като ги сплескваме хубаво.

Овалваме всеки шницел в брашно, след това в яйце и пържим в загрято олио.

За гарнитура сваряваме картофите в подсолена вода.

Още докато са горещи ги отцеждаме от водата и намачкваме с преса за картофи.

Добавяме прясното мляко, предварително сгорещено, както и лъжица краве масло.

Смесваме добре всичко, докато получим гладко и кремообразно пюре.

С лъжица за сладолед оформяме пюрето на топки и украсяваме с морков и магданоз.

Шницелът с гарнитура картофено пюре е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *