Site Overlay

Шоколадова торта с бисквитки и банан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте с телена бъркалка яйцата, айряна, прясното мляко, олиото и есенцията.

Смесете в купа брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвера и солта. Разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес (по-рядка от кексово тесто).

Прехвърлете във форма за торта (диаметър 26 см), покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин., след което оставете да се охлади добре и внимателно разрежете на 3 блата.

За крема кипнете сметаната и маслото. Добавете ги към предварително натрошения шоколад и разбъркайте до пълното му разтопяване.

Нарежете бананите и натрошете бисквитките.

Сглобяване: Поставете 1-я блат отново във формата за торта. Поръсете с бисквитки, отгоре разпределете 1/2 от крема и подредете 1/2 от банановите резенчета. Поставете втория блат и повторете процедурата.

Накрая сложете и 3-я блат, притиснете леко и пъхнете тортата в хладилник за 45 мин.

За заливката загрейте маслото и сметаната и ги добавете към шоколада. Разбъркайте добре, прибавете есенцията и оставете да се охлади за 5-6 мин.

Освободете шоколадовата торта от формата и внимателно я намажете. Върнете в хладилника за още час.

Шоколадовата торта с бисквитки и банан е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *