Site Overlay

Шоколадова торта с блат от майонеза – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесвам, първо, сухите съставки, след това прибавяме майонезата и водата, след това разбъркваме с миксер.

Сместа изсипваме в тавичка 24 см с хартия за печене. Изпичам в предварително загрята фурна на 180°C за 50 мин изчакваме да изстине блатът и разрязвам блата на две.

За крема разбиваме сметаната с миксера, разтапям шоколада на водна баня и ги смесваме внимателно.

След като сме срязали шоколадовия блат, слагаме блата, след това крема и нарязваме банана и също го слагаме, отгоре слагаме и другия блат. Слагаме шоколадовата торта за няколко часа да стегне.

Започваме подготовката за украсата на тортата с банани. Разтапяме 200°C от шоколада на водна баня с маслото и заливаме тортата с него.

Смиламе орехите и поръсваме тортата с тях.

След това разтопяваме другата останала част от шоколада и слагаме смлени орехи, разбъркваме и слагаме в хладилника, за да стегне.

След това правим топченца от тях и декорираме шоколадова торта с блат от майонеза и оставаме да стегне за няколко часа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *