Site Overlay

Шоколадова торта с бял маслен крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта.

Разтапяме шоколада, който сме разчупили на парчета, заедно с маслото на водна баня.

Когато свалим купата с шоколад от котлона, разбъркваме, докато маслото се разтопи напълно и добавяме прясното мляко.

Тази шоколадово-млечната смес прибавяме към разбитите яйца и разбъркваме внимателно с помощта на шпатула.

В съд смесваме брашното с бакпулвера и какаото и добавяме към тях, като разбъркваме до хомогенност.

Сместа разделяме на три равни части.

Ползвала съм форми за торта с диаметър 24 см.

Постиламе дъното с кръг от хартия за печене и разпределяме сместа в нея.

Печем тортените блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

Когато са готови, оставяме на страна и започваме да си приготвяме кремовете за торта.

В тенджера сипете прясното мляко го затопляме. Към него добавяме ванилията.

В купа разбиваме жълтъците със захарта и брашното и добавяме, първо, малко от топлото мляко, след което разбъркваме, а след това изсипваме цялото мляко.

Поставяме на котлона и бъркаме около 5 минути, докато кремът се сгъсти. Оставяме на една страна да изстине, като покриваме с фолио.

През това време си разтопяваме белия шоколад на водна баня. Разбиваме маслото, след това добавяме пудрата захар малко по малко.

Добавяме половината изстинал крем, малко по малко при непрекъснато разбъркване.

За шоколадовия крем разтапяме шоколада на водна баня. Разбиваме маслото, след това добавяме пудрата захар малко по малко и накрая добавяме другата половина от първият крем.

Добавете останалия сладкарски крем и разбийте до хомогенност.

Започваме да си сглобяваме шоколадовата торта по следният начин.

Изстиналите блатове отстраняваме от формите. Поставяме първия блат, разстиламе от белия маслен крем.

Поставяме втория блат, разстиламе също от крема и така отново с третия блат.

Накрая останалия бял маслен крем разпределяме върху цялата странична повърхност на тортата, като и го заглаждаме.

Отгоре поставяме от шоколадовия крем, като в страни си настъргваме шоколад пожелание.

Прибираме шоколадовата торта с бял маслен крем в хладилника за 2-3 часа и тогава поднасяме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *