Site Overlay

Шоколадова торта с маслен крем и глазура – Рецепта

“Страхотна шоколадова торта, която се топи в устата – затова и се хапва толкова бързо”

Начин на приготвяне:

За направата на блата разделяме белтъците от жълтъците.

Белтъците с 1/3 от захарта разбиваме на сняг.

Жълтъците с останалата захар разбиваме на пухкав крем.

Започваме да смесваме белтъците с жълтъците, добавяме брашно и какао и така редуваме продуктите още няколко пъти.

Когато получим въздушна и хомогенна смес, прехвърляме във форма с отлепящи се стени и печем блата на 170 градуса.

Не отваряме фурната и не дупчим с клечка, за да не спадне.

След като тортеният блат покафенее, проверяваме, като леко го притискаме с пръсти.

Ако е мек, но пружиниращ, то значи е готов.

За крема кипваме млякото и захарта и към тях прибавяме разбитите яйца и брашно.

Разбъркваме, докато кремът се сгъсти.

Сваляме го от огъня и добавяме шоколада, начупен на малки парчета.

Кравето масло трябва да е на стайна температура.

Разбиваме го с миксер на пухкав крем.

Добавяме от изстиналият крем към разбитото масло и бъркаме, докато се смесят съставките.

Режем блата на два по-тънки и сиропираме блатовете със сока на половин портокал.

Върху сиропирания блат разпределяме 2/3 от шоколадовия крем за торта.

Слагаме втория блат, сиропираме и разпределяме останалата 1/3 от крема.

За да покрием тортата с шоколадова глазура, разтопяваме 200 г шоколад на водна баня.

Поливаме шоколадовата торта с разтопения шоколад и заравняваме.

Украсяваме шоколадовата торта с маслен крем и твърда глазура с натрошени орехи и резенчета портокал.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *