Site Overlay

Шоколадови бонбони с карамел – Рецепта

Начин на приготвяне:

За шоколадовите чашки:

Намажете с разтопения шоколад хартиени или силиконови форми за бонбони с помощта на четка. Ако сте сложили по голямо количество, отлейте излишното. Оставете ги напълно да се втвърдят.

За карамеления пълнеж:

Карамелизирайте захарта. Махнете от огъня и бавно добавете горещата сметана, l като бъркате непрекъснато. Върнете карамела отново на котлона и добавете маслото. Не гответе повече. Разбъркайте само докато се смеси маслото с основния сос и махнете от огъня. Оставете карамела да изстине и го сипете в пош.

За крем ганаш:

Загрейте сметаната до кипване. Към нея прибавете шоколада и маслото. Разбъркайте до гладкост и оставете леко да се охлади.

Във всяка капсула сипете малко от карамела. Забодете в него лешник, а отгоре напълнете с ганаш.

Завършете шоколадовите бонбони, като ги поръсите с филирани бадеми или ги оставете така.

Може да поръсите вашите шоколадови бонбони с карамел с шоладови пръчици или нещо друго по ваше желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *