Site Overlay

Шоколадови понички за Свети Валентин – Рецепта

Начин на приготвяне:

Шоколадови понички за Свети Валентин, които ще ви изпълнят с щастие!

Най-напред загрейте млякото в микровълновата (или на котлона) до около разтопяване без кипене, след което го добавете в купата на електрически миксер заедно с гранулираната захар и сухата активна мая. Оставете тази смес да престои 20 минути, докато създаде слой от мехурчета или пяна на повърхността.

Добавете разтопеното масло и яйцето към бълбукащата смес от дрожди и разбъркайте около минута. Прикрепете куката за тесто към миксера и включете ниска скорост. Започнете бавно да добавяте брашното по 1/4 чаша наведнъж. След като се добави цялото брашно, изчистете купата отстрани от полепналото тесто, след което продължете да бъркате, докато тестото за понички се оформи на копринено гладка топка. Това ще отнеме приблизително 5-6 минути.

Набрашнете повърхността на работната си повърхност, след това извадете тестото от сместа, поставете върху набрашнената повърхност и започнете да го разточвате. От време на време поръсвате с брашно горната част на тестото, за да не залепва по точилката. Оставете тестото да удвои размера си, което ще отнеме приблизително 45 минути до един час.

В малък съд за сос на слаб огън добавете млякото, яйчните жълтъци, екстракта от ванилия и захарта и доведете до 80 градуса, като непрекъснато се разбърква, докато се нагрява. След като достигне 80 градуса, добавете царевичното нишесте и загрейте котлона до ниска степен и започнете да варите крем, докато стане много сгъстен. Трябва да отнеме около 5-6 минути. След като се сгъсти до консистенция на пудинг, изключете топлината и сложете, като загребете от крема в торбичка за сладкарски пош, снабдена с метален връх. Приберете в хладилника за 30-45 минути.

Шоколадова глазура: За да направите глазурата, разбъркайте пудрата захар, какаото на прах и солта. Бавно добавете млякото и ванилията и бъркайте, докато глазурата стане много гладка. Покрийте с найлоново фолио, докато сте готови за употреба.

След като тестото удвои размера си и е готово за пържене, напълнете тенджерата наполовина с масло от рапица и започнете да пържите пухкави понички. Готвенето им ще отнеме 4-5 минути и трябва да ги обърнете поне 2-3 пъти по време на процеса на готвене, за да осигурите равномерно приготвена поничка. След като станат златистокафяви, извадете ги от маслото и починете върху няколко сухи хартиени кърпи или решетка, за да се отървете от излишната мазнина. Оставете ги да се охладят за 5-10 минути преди пълнене и остъкляване.

Извадете шоколадовия пълнеж от хладилника и започнете да го поставяте в центъра на всяка поничка, когато пъхате върха на сладкарската торба за пош в средата на пърженото тесто. След това потопете върховете на топлите пълнени понички във ваниловата шоколадова глазура и ги върнете в решетката (или хартиени кърпи). Оставете ги да престоят 10-15 минути, за да може глазурата да се стегне .

Насладете се на невероятни шоколадови понички за любимия Свети Валентин или друг празник!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *