Site Overlay

Шоколадово-бисквитен десерт – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Бисквитите се на начупват на 4. Не се притеснявайте, ако по време на чупенето им се натрошат на повече парчета, но не ги стривайте или начупвайте на повече умишлено, защото десертът става сбит.

В подходящ съд се смесват маслото, захарта, какаото и прясното мляко. Слагат се на котлона и се бъркат непрекъснато, докато маслото и захарта се стопят.

Ако ползвате цитрусови кори или подправки (шушулки ванилия, канела, анасон и др.), ги добавете на този етап, за да пуснат миризмата си при загряването.

Не е задължително сместа да завира, просто всички продукти трябва да се смесят хомогенно. Сваля се от котлона, добавя се ванилията и се разбърква.

И така, шоколадовата смес се сипва при начупените бисквити. Смесват се добре с помощта на дървена лъжица.

Получената смес се насипва в предварително приготвена форма. Добре е да е застлана с домакинско фолио, за да е по-лесно да се извади.

Заглажда се с лъжица, като се натиска леко, така че да не останат шупли (кухи участъци). Оставя се да изстине и се прибира бисквитената торта във фризера за 2 часа.

След 2 часа се изважда от фризера и се оставя на стайна температура.

Може стените на формата да се облеят с топла вода, за да може да излезе по-лесно от формата.

Шоколадово-бисквитеният десерт се украсява по желание.

Да ви е сладко!

Източник: Shemsie Mustafa – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *