Site Overlay

Шоколадово парфе в чаша – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме 1 лъжица течен шоколад и отново разбиваме за кратко. След това последователно сипваме какаото, бадемовата есенция, брашното и бакпулвера.

Разбиваме до хомогенност, добавяме стафидите и изсипваме сместа в широка тефлонова тава. Печем на 200 градуса 15 минути.

Оставяме шоколадовия блат да изстине и от него изрязваме кръгчета с големината на дъното на чашите, в които ще приготвяме парфетата. Поставяме кръгчетата в чашките и леко притискаме.

Смесваме заквасената сметана с останалия течен шоколад.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди и го изсипваме в шоколадовия крем. Разбъркваме и разпределяме крема в чашките.

Прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Украсяваме готовите парфета с по един шоколадов бонбон и сервираме.

Шоколадовото парфе в чаша е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *