Site Overlay

Шоколадов грис с карамелизиран банан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да направите шоколадовия грис. За целта вземете една тенджерка, изсипете млякото със захарта и ги сложете на котлона.

След като се стопли, добавете гриса и шоколада. Разбъркайте до сгъстяване. След това махнете от котлона и добавете 20 г масло. Изсипете във формички за пудинг.

След това започнете да приготвяте карамелизирания банан. Нарежете банана на кръгчета. Вземете един тиган и сложете 20 г масло. На умерен огън.

След това сложете кръгчетата банан и разбъркайте. Добавете кафявата захар, водата, после канелата и щипка сол.

Накрая добавете смлените фъстъци. Разбъркайте добре до получаване на карамел.

Вземете десертни чинии. Обърнете формичката за пудинг и след това го залейте с карамелизирания банан.

Поднесете с усмивка шоколадовия грис с карамелизиран банан.

Лесен и икономичен десерт.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *