Site Overlay

Шоколадов кекс с локум и орехи (без яйца) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбърквате киселото мляко със захарта до хомогенна смес (може да бъркате и само с лъжица).

Добавяте олиото на малки дози, като бъркате добре.

Добавяте брашното, смесено със содата, и след това добавяте какаото, като отново разбърквате добре.

Накрая добавяте смлените орехи и разбърквате.

В подходяща тава, намазана с олио и поръсена с малко брашно, изсипвате сместа за кекса.

Слагате да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна.

През това време нарязвате на малки кубчета локума. От него ще ви трябват ок. 2 шепи.

След като шоколадовият сладкиш започне да се втвърдява леко, забучвате парченцата локум равномерно отгоре.

Не натискайте локума, защото той ще потъне от тежестта си, ако не е вече втвърдена сместа.

Времето за печене е ок. 30 мин. Проверете с клечка, преди да го изключите.

След като кексът се охлади леко, го намажете в течен шоколад.

Разрежете шоколадовия кекс с локум и орехи, след като е изстинал напълно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *