Site Overlay

Шоколадов кекс с тиква – Рецепта

Начин на приготвяне:

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Маслото трябва да е меко, но не разтопено.

Настържете почистената и обелена тиква на едро ренде.

В купа сложете маслото, захарта и ваниловата захар и разбийте с миксер за няколко минути.

След това прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко.

Добавете прясното мляко.

В отделен съд пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

Започнете да добавяте от сухите съставки на порции.

Ще се получи доста гъсто тесто.

Накрая добавете настърганата тиква, шоколадовите капки и джинджифила.

Разбъркайте сместа със шпатула, за да се разпределят равномерно продуктите.

Прехвърлете сместа в кексова форма, предварително намазана с масло или олио.

Сложете шоколадов кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за около 40-45 минути до суха клечка.

След изпичане извадете кекса от формата и охладете върху решетка.

За глазурата загрейте течната сметана до степен на завиране. Махнете от котлона и начупете вътре шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и оставете да се охлади.

Намажете вече охладения шоколадов кекс с тиква с глазурата и поръсете по желание със цветни захарни конфети или ядки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *