Site Overlay

Шоколадов Турон със солено тофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Настържете двата вида шоколад и разтопете заедно с маста на водна баня при 50 градуса температура.

Разбъркайте много хубаво и оставете за 3-4 минути да поизстине.

2. Сложете хрупкавия корнфлейкс към шоколадовата маса, разбъркайте и сипете на равен пласт във форма за турон с размери 19×9×2.5 см. Ако нямате специална форма за турон, използвайте разрязана кутия от прясно мляко или дървена кутийка с тези размери, облицована с хартия за печене.

Оставете шоколада да стегне в хладно помещение за минимум 20 минути.

3. Поръсете със 2-3 щипки люспеста сол, в никакъв случай обикновена фина или пък едра на твърди гранули. Аз използвам марката и вида Малдон.

4. Соленото тофи пригответе, като загреете всички посочени за него продукти и бъркате непрестанно 15 минути на 120 градуса.Трябва да се сгъсти и стане лепкаво.

Сипете тофито върху шоколада, заравнете бързо, преди да стегне, и отгоре отново поръсете със солените люспи.

5. Приберете в хладилник за 6 часа, след това може да нарежете Турона на правоъгълници и да поднесете на коледната или новогодишна трапеза.

Разкошен шоколадов турон със солено тофи с перфектен баланс на сладко със солените деликатни нотки.

Любим!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *