Site Overlay

Шоколадов чийзкейк с череши – Рецепта

“Денят се познават по сутринта – така че ви съветваме да го започнете с шоколадов чийзкейк с череши “

Начин на приготвяне:

Черешите се поставят в цедка, да се отцедят.

Кравето масло се разтопява.

Всички продукти за основата се смесват и заливат с маслото. Намачкват се с ръце, до получаването на по-меки трохи.

Кръгла форма с размер 24 см се постила с хартия за печене. 2/3 от сместа се поставя на дъното на формата. Притиска се хубаво и на няколко места се набожда с вилица. Поставя се в хладилник. Останалите трохи също се поставят в хладилник.

В купа се смесват яйцата, захарта и ванилията. Разбиват се леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят заквасената сметана, крема сиренето и течната сметана. Сместа се разбърква. Добавя се сухият пудинг.

Кремът се разделя на две равни части.

Към едната част се добавя какаото.

Върху основата се изсипва шоколадовата смес и след нея – бялата.

Подреждат се черешите и върху тях се поставят останалите трохи.

Чийзкекът се пече на 180 градуса 50 минути. След тези минути фурната се изключва и шоколадовият чийзкейк се оставя на отворена врата още 20 минути.

Охлажда се на стайна температура и след това се поставя в хладилник за 2-3 часа.

Чак тогава чийзкейкът се освобождава от формата и премахва хартията.

Преди поднасяне шоколадовият чийзкейк с череши се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *