Site Overlay

Шоколад с ягоди – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо си почистих и измих ягодите, като всяка ягода нарязах на две и ги наредих в тава, покрита с пергаментова хартия.

След това ги пекох в предварително загрята фурна на 100 градуса, но за да сме по точни – това е процес на сушене, аз ги суших 1 час, като постоянно ги наблюдавах.

Когато видях, че са се изсушили, ги изкарах от фурната, като ги оставих в тавата да се охладят.

През това време, когато изстиваха, си приготвих домашния шоколада. Първо, с остър нож накълцах шоколада, след това го сложих в подходяща стъклена купа, като го разтопих на водна баня.

В малка тавичка с диаметър 15 см си постелих пергаментова хартия и след това изсипах разтопения шоколад в тавата, като изравних.

След това с помощта на щипка наредих ягодите върху шоколада и ги поръсих със шамфъстък.

Сложих в хладилника да стегнат, като на мен ми стегна за около 30 минути.

С помощта на остър нож нарязах на парчета в желаната от вас големина, украсих с пресни листа от мента.

Опитайте този шоколад с ягоди, става много вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *