Site Overlay

Шоко-бриз торта с маскарпоне и кокос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме 2 яйца с миксер, добавяме 100 г захар, 100 г брашно, в което сме сложили 5 г бакпулвер, 1/2 от течната ванилия и 1/2 от синята боя.

След като разбием всички продукти добре изсипваме върху хартия за печене, която сме сложили в кръгла тортена тава. Печем блата до готовност.

След като изпечем първия блат, повтаряме всичко и с останалите продукти, за да изпечем втори блат за торта.

След като блатовете са изстинали си приготвяме кокосовия крем, като с миксер разбиваме първо сладкарската сметана, а после добавяме маскарпонето, пудрата захар и кокосовите стърготини. Трябва да се получи гъст кокосов крем.

Поставяме първия блат върху поднос и сиропираме с бейлис. Отгоре изсипваме и разнасяме крема, който сме подготвили. Отгоре слагаме другия блат и сиропираме и него. Пъхаме в хладилника за 15-20 минути.

През това време разбиваме крема за торта на д-р Йоткер със студеното прясно мляко и 3 с.л. пудра захар с помоща на миксер за около 4-5 минути. Слагаме и крема с хладилника да стегне за малко.

Накрая с помоща на пош украсяваме тортата с шоколадовия крем и останалите продукти като бонбони, захарни сърчица, желирани мечета и шоколадови солети или с каквото разполагате.

Върнете в хладилника за 1 час и сервирайте шоколадовата торта охладена с чаша Бейлис. Да ви е сладко!

Шоко-бриз тортата с маскарпоне и кокос е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *