Site Overlay

Шотландско яйце – Рецепта | Gotvach.bg

“Креативна идея за приготвяне и сервиране на шотландско яйце – изненадайте всички у дома с тази вкусотия”

Начин на приготвяне:

Започваме с пюрето от сладки картофи. Почистваме, измиваме картофите и ги варим до готовност.

Отцеждаме водата и пасираме, като добавяме прясно мляко, докато получим желаната гъстота. Добавяме краве масло, сол, черен пипер и разбъркваме добре.

Яйцата слагаме във вряла вода и варим 5 минути (аз ги варих 7, но са много, не останаха рохки). След това ги слагаме във студена вода и ги белим.

Смесваме каймата, като добавяме ситно нарязания лук, магданоз, сол, черен и бял пипер и настъргана скилидка чесън. Разбъркваме добре.

В три дълбоки чинии разпределяме панировката – 4 яйца, разбъркани, брашното в друга и в третата галетата.

С мокри ръце си вземаме от каймата и я разстиламе на дланта. В средата поставяме яйце и оформяме.

Панировката е: брашно, яйце, галета, после пак яйце и галета. Пържим в олио. Трябва да е повече, а котлонът да бъде на 4. Пържим около 7 минути.

Като извадим кюфтетата, ги поставяме върху домакинска хартия.

В същото олио запържваме за 2 минути много тънко нарязан праз.

Сервираме шотландското яйце върху канапе от пюрето и внимателно поставяме отгоре чипса от праз.

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *