Site Overlay

Шпиковани пилешки бутчета на фурна – Рецепта

“Насладете се на шпикованите пилешки бутчета за вечеря, фурната помогна за перфектния завършек на ястието”

Начин на приготвяне:

Попарете, обелете и нарежете доматите на четвъртинки.

Нарежете лука.

Увийте всяко парче пиле в 1 филия бекон, като поставите 1 стрък мащерка. Завържете ги.

Запечете ги в тенджера под налягане с 40 г горещо масло.

Накълцайте лука и го добавете в тенджерата, поръсете с брашно и разбъркайте с дървена шпатула.

Добавете скилидките чесън, доматите и бялото вино.

Посолете със солта и пипера и затворете капака.

Веднага щом клапанът започне да свири и изпуска пара, oставете да къкри 10 минути

В края на това време добавете маслините. Гответе още 5 минути и сервирайте.

Можете да направите тази рецепта за шпиковани пилешки бутчета на фурна в традиционно гювече, готвене 45 минути.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *