Site Overlay

Шпиковани свински пържоли на фурна – Рецепта

“Добър апетит с шпикованите свински пържоли на фурна “

Начин на приготвяне:

Пържолите се измиват много добре.

Във всяка пържола се правят джобове с помощта на нож, като се внимава да не се пробият пържолите.

Във всеки джоб се слага сушен лук, сушени моркови, сушени чушки и ситно нарязана сланина.

Пържолите се нареждат в предварително намазана с олио тава, като се поставят с джобовете към дъното.

Заливат се с бира и олио и се оставят 30 мин. в хладилник, след което се задушават под фолио за 20 мин. на 220 градуса.

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се запържва до златисто в олио. Прибавя се нарязаните на ситно гъби.

Запържват се 5 мин., след което се прибавят сушен лук, сушени моркови, червен и черен пипер, сол и настърганите на ренде домати.

Сосът се вари 10 мин., след което се заливат пържолите.

Пече се 30 мин. на 180 градуса.

Шпикованите свински пържоли на фурна са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *