Site Overlay

Ябълкови понички – Рецепта | Gotvach.bg

“Понички, но не какви да е, а ябълкови – вкусни, като библейско изкушение “

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото и с помощта на тел го разбийте с яйцата и захарта.

Добавете солта, лимоновата кора, брашното, сметаната и коняка и разбивайте до получаване на хомогенна смес.

Ябълките се почистват от семките с помощта на специален уред без да се разрязват. Нарежете ги на колелца дебели около 1 см.

Загрейте олио в голяма тенджера до 180 градуса. Всяко кръгче ябълка се потапя добре в тестото с вилица и внимателно се пуска в сгорещеното олио.

Поничките се запържват до златисто от двете страни, като внимателно се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите ябълкови понички отцедете върху хартия.

Смесете канела и пудра захар и поръсете поничките и ги сервирайте със сладко от череши.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *