Site Overlay

Ябълкови розички с канела, мед и орехи – Рецепта

“Оригинален и много вкусен десерт от ябълкови розички, с който ще усмихнете любим човек”

Начин на приготвяне:

Нарязвате 2-3 ябълки на тънки резенчета, оставяте ги в купа с вода и ги слагате за 3 мин в микровълновата, за да омекнат.

Върху лентички от многолистно тесто мажете сладко или мед. Нареждате по горния край резенчетата (с кората – нагоре).

Сгъвате на две лентата (по дължина), така че да покрие ябълките.

Навивате лентата и получавате форма на роза. Поръсвате с канела и орехи.

Слагате готовите розички от ябълки в хартийки за печене на мъфини в тавата и печете 30-40 мин на 180°C.

Източник: Mario Krastev – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *