Site Overlay

Ябълкови тарталети с крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа. Нарежете маслото на кубчета и го добавете в купата. Започнете да размачквате с пръсти до получаване на маслените трохи.

Следва да добавите захарта и да разбъркате.  Накрая сложете едно по едно яйцата и настърганата ябълка.

Извадете тестото от купата и месете с ръце. Сложете тестото в плик и го приберете в хладилник за 40 мин.

През това време вземете металните формички за тарталети и ги намажете хубаво с масло.

Извадете тестото и с помощта на точилка го разточете върху гладка повърхност.

Изрежете и притискайте тестото към всички страни на  формичките, като внимавате да не се скъса.  С вилица направете няколко дупки на дъното.  Сложете тарталетите на 180 градуса за 10-12 минути.

През това време започнете да си приготвяте крема. С миксер разбийте течната сладкарска сметана. В отделен съд си разбийте млякото и захарта. След което добавете сметаната към млечния крем и разбъркайте до еднородна смес.

След като са готови тарталетите, ги извадете от формите и ги оставете върху решетка, за да се охладят напълно. Пресипете си крема в пош/шприц и започнете да си пълните кошничките.

Накрая украсете с ягоди и захарни пръчици.

Приберете готовите ябълкови тарталети с крем в хладилник за час и поднесете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *