Site Overlay

Ябълков грис с рожков – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и ги почистете от семките им.

Нарежете ги на ситно.

Сложете около 750 мл вода да заври. Добавете захарта и ябълките. Оставете сместа да поври 5 минути под капак.

Изключете котлона и оставете да изстине малко. Пасирайте до еднородна смес.

В друга подходяща тенджера сложете да кипне прясното мляко. Намалете на минимална степен силата на котлона и добавете гриса, ябълковото пюре и рожков. Варете до сгъстяване на грис крема.

Изсипете в десерти купи или чаши и приберете в хладилника за поне час.

Ябълковия грис с рожков може да понесете за закуска, десерт или междинно хранене както на деца, така и на възрасти.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *