Site Overlay

Ябълков сладкиш без мазнини и без глутен – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме.

Разбиваме яйцата и ги сипваме при настърганите ябълки. Добавяме сиропа от агаве, нишестето от тапиока, канелата, ванилията, лимоновата захар, скира, бадемовото брашно и бакпулвера.

Смесваме добре и изсипваме в правоъгълна тефлонова тавичка.

Печем на 200 градуса около 25 минути.

Оставяме ябълковия сладкиш да изстине и да се стегне за 2-3 часа.

След това го нарязваме на квадратчета, подреждаме ги в чинийки и отгоре сипваме по 1 лъжичка скир върху всяко квадратче.

Поръсваме отгоре стафиди и сервираме ябълковия сладкиш без мазнини и без глутен.

Малко калории, много вкус.

Опитайте!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *