Site Overlay

Ябълков сладкиш с домашна юфка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме 3 яйца заедно със захарта. Щом се захарта се стопли почти напълно добавяме и счуканите орехи.

Ябълките почистваме, обелваме и настъргваме на ренде. Заедно с канелата ги добавяме към яйчената смес.

В киселото мляко загасяваме содата, разбъркваме и след 5 минути изсипваме към останалите продукти. Всички тези продукти смесваме до получаване на еднородна смес.

В тавичка намазваме обилно с част от маслото. Над него изсипваме половината от домашната юфка. Ред и е да изсипем и подготвената смес. Над нея слагаме останалата част от юфката.

Най-отгоре нареждаме малки парчета от маслото.

Слагаме сладкиша във фурната. Аз използвах йенски съд и затова не загрях фурната предварително.

Печете на 180 градуса до леко покафеняване на юфката.

Пред това време подготвяме заливката. Разбиваме останалото едно яйце заедно със затоплено прясно мляко и ванилия. Отгоре поръсваме с кафява захар.

След около 10-15 мин. от загряването на фурната заливаме ябълковия сладкиш и връщаме във фурната до готовност.

Ябълковият сладкиш с домашна юфка е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *