Site Overlay

Ябълков сладкиш с царевичен грис – Рецепта

“Да ви е сладко с ябълковия сладкиш, чиято рецепта вече научихме наизуст от толкова често приготвяне”

Начин на приготвяне:

Настъргваме три от ябълките и ги поръсваме с лимоновия сок.

В купа разбиваме маслото и захарта с миксер. Добавяме яйцата и разбиваме още малко. Сипваме киселото мляко, ванилията, пудинга, царевичния грис, бакпулвера и лимонената кора.

Прибавяме настърганите ябълки, разбъркваме и изсипваме сместа в кръгла намаслена форма за печене.

Нарязваме останалата ябълка на тънки парченца и декорираме отгоре сладкиша, като подреждаме в кръг парченцата ябълка, а между тях поставяме по една сушена слива.

В центъра на ябълковия сладкиш също поставяме една сушена слива.

Загряваме фурната на 200 градуса и печем ябълковия сладкиш с царевичен грис около 25-30 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *