Site Overlay

Ябълков чипс – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

1. Първата ни работа за направата на ябълковия чипс е да загреем предварително фурната на 120 градуса без вентилатор.

2. След това трябва да вземем ябълките и да ги измием много добре. След което да ги нарежем на тънки кръгчета, с помощта на ренде за филиране или на кухненски нож за плодове.

3. Следва да си приготвим една голяма и плитка тава, която трябва да застелем с парче хартия за печене.

4. Подреждаме кръгчетата от ябълки на разстояние.

5. След това поръсваме плодовия чипс с канелата и захарта и ги слагаме на средна решетка във фурната да се пекат.

6. Печем домашния чипс минимум 2 часа и 30 минути или до готовност. Ще разберем, че е готов ябълковият чипс, когато изсъхне напълно и се свие двойно.

7. След като е напълно готов чипса, го изваждаме и го слагаме да изстива върху метална решетка, за да не се задържа влажност под него. Трябва да бъде с уникален аромат и при отхапване да хрупка. Вашият ябълков чипс е готов.

8. Може да го консумираме чипса от ябълки, след като изстине, а може и да го съхраним до 3 седмици в затворени кутии, буркани или пликчета.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *