Site Overlay

Ягодов галет – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Маслото нарязваме на малки парченца, смесваме го с брашното и захарта.

Претриваме го с ръце до получаване на трохи. Добавяме водата и оформяме топка.

Увиваме я в опаковъчно фолио и прибираме в тестото за галет хладилника за поне час да стегне.

Ягодите почистваме и в купа ги смесваме със захарта, ванилията и нишестето.

Разточваме тестото и го прехвърляме в намазнена тава. Поставяме ягодите в средата и прегъваме краищата.

Намазваме с жълтък, по-желание може да поръсите с кристална захар.

Печем сладкия галет в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути.

Поръсваме готовия ягодов галет с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *