Site Overlay

Ягодов сладкиш с кисело мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява и се оставя да се охлади.

Яйцата се разбиват в дълбока купа. Добавя се щипка сол и се разбиват, докато се увеличи обемът. Добавя се захарта и се разбиват, докато не стане въздушна смес.

Към сместа се прибавят киселото мляко, разтворената в него сода и охладеното масло. Разбъркват се на по-ниска скорост.

Добавя се пресятото брашно. Всичко се бърка, докато стане гъста, но гладка смес.

Ягодите се измиват и почистват. Режат се на парченца и се поставят в намазнена тава с падащо дъно.

Върху тях се изсипва сместа, като се разпределя равномерно.

Сладкишът с ягоди се пече на 180°C на предварително загрята фурна за около час. Проверява се с дървена клечка готовността му.

Когато сладкишът се охлади, се изважда от формата.

По желание може да се поръси с пудра захар или да бъде сервиран с топка сладолед.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *