Site Overlay

Ягодов чийзкейк с желиран топинг и шампанско – Рецепта

“Всеки ден е специален с разкошния ягодов чийзкейк с желиран топинг “

Начин на приготвяне:

Започваме с разбиването на бисквитите на ситно. След това слагаме маслото в микровълновата за 50 секунди, за да се разтопи, и го смесваме при бисквитите. Разбъркваме много добре, докато всички бисквити попият от маслото.

Слагаме във форма за чийзкейк цялата смес от бисквитите с маслото, като заглаждаме с помощта на шпатула, за да стане равно. Прибираме ги в хладилника малко, за да стегнат, докато правим крема.

В дълбока купа слагаме крема сиренето, пълномасленото сирене, пудрата захар, готварската сметана и екстракта от ванилия. Разбиваме с миксер добре.

След това разделяме ягодите от консервата от соса им. Нарязваме ги на ситно и ги слагаме при крема.

Изваждаме бисквитите от хладилника и прибавяме внимателно целия крем. Връщаме пак в хладилника, за да стегне малко.

През това време слагаме в малко джезвенце около 3 пръста вода на котлона, докато стане гореща на слаб огън. Не бива да завира.

Добавяме целия желатин и бъркаме непрестанно, докато желатинът не се разтвори.

След това го смесваме при соса от консервата от ягоди и отново разбъркваме добре.

Изваждаме ягодовия чийзкейк от хладилника и го заливаме с ягодовия сос с желатина.

Оставяме да престои за една нощ, за да може да стегне.

Декорираме ягодовия чийзкейк с желиран топинг и шампанско с ягодов топинг по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *