Site Overlay

Яйца по швейцарски със сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата десетина минути, за да са твърди. Обелете и ги нарежете на филийки.

Запържете брашното в маслото за кратко. Свалете тигана от котлона. Добавете млякото и виното и оставете да заври, докато разбърквате. Сложете подправките.

След това покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути, като от време навреме разбърквайте. Накрая добавете сметаната и разбъркайте.

Нарежете лука на дребно и го задушете за 10 минути в масло.

Подредете нарязаните яйца в намазаната с масло тавичка.

Смесете лука със соса и залейте яйцата. Поръсете с настърганото сирене.

Печете запеканката до златисто кафяво за около 20 минути в средата на фурна, предварително загрята до 220 градуса.

Сервирайте яйцата по швейцарски със сметана със салата според сезона.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *