Site Overlay

Яйчен пастет с авокадо и карфиол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лесна и бърза рецепта за здравословен пастет от яйца с авокадо и карфиол – запомняща се, любима вкусова комбинация.

1. Сваряваме 2-те яйца до твърдо за около 7 минути;

2. В отделна малка тенджерка сваряваме половин чаена чаша начупен карфиол в малко вода, подправен с щипка хималайска сол;

3. В дълбока купа сипваме добре отцедения сварен карфиол, 2-те твърдо сварени и вече обелени яйца, половин авокадо (хубаво обрано със супена лъжица от кората) и 2 пълни с.л. краве масло;

4. Овкусяваме с 1-2 щипки смлян черен пипер и 3 щипки фина хималайска сол – на вкус;

5. Намачкваме с вилица и хубаво разбъркваме всички съставки до получаване на леко кремообразна консистенция на пастет / разядка.

По желание поднасяме разкошния яйчен пастет с авокадо и карфиол за намазване на печени филийки, сухари, домашен хляб, пълнозърнести крекери или домашни брускети.

Чуден вкус – любим на малки и големи!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *