Site Overlay

Яйчен пастет с чиа и карфиол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, сваряваме твърдо двете яйца, които предварително сме измили.

След това на котлона зареждаме тенджерка с 3-4 см вода на дъното и кошница за готвене на пара, захлупена с капак. Щом водата заври, сипваме в кошницата обеления и нарязания на кубченца среден картоф и начупения на малки розички – карфиол.

Отново захлупваме с капак и оставяме да се приготвят на пара.

През това време накисваме семената чиа в топла водичка, за да набъбва.

Нарязваме натуралните маслини и пресния магданоз и ги сипваме в удобна купа за разбъркване.

В купата прибавяме и обелените яйца, набъбналата чиа, топлите зеленчуци на пара и маслото върху тях, за да се разтопи от топлината.

Поръсваме с подправки на вкус – хималайска фина сол, чубрица и черен пипер (по желание).

Намачкваме всичко заедно, с помощта на вилица, до получаване на едро смлян яйчен пастет с парченца. И готово!

Невероятно вкусен и нежен яйчен пастет с чиа и карфиол, подходящ за намазване върху току-що изпечени ароматни домашни пълнозърнести хлебчета!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *