Site Overlay

Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке – Рецепта

Начин на приготвяне:

Гъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто – на кубчета.

В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути.

Нудълите се слагат във вряща вода и се оставят захлупени на изключен котлон за около 5 минути.

Към гъбите се прибавя нарязаното тофу, измитият спанак и още сол на вкус, ако е необходимо.

Спагетите нудълс се отцеждат добре.

В купички се разпределят нудълс и се налива от супата с гъби. Поръсва се с нарязан зелен лук и сусам.

Японска гъбена супа с шийтаке е готова за похапване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *