Site Overlay

Ястие със свинско месо, праз лук и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок съд загрейте 2 с.л. зехтин и запържете свинското, добавете щипка сол и щипка черен пипер, пържете докато месото си промени цвета.

Сипете бульона, червеното вино и ако е необходимо добавете гореща вода, така, че течността да покрие месото. Оставете да къкри на слаб огън докато месото поомекне.

Добавете гъбите, нарязани на полумесеци, и захлупете съда, щом гъбите пуснат сос и поомекнат, отхлупете съда и добавете двата вида лук, 25 г масло и поръсете с мащерка.

Гответе на слаб огън до готовност.

Разбърквайте периодично и следете да не загори.

Опитайте на вкус и добавете подправки по ваш избор.

Ястието със свинско месо, праз лук и гъби е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *