Site Overlay

Яхния Да си оближеш пръстите – Рецепта

Начин на приготвяне:

Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.

Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути.

Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото.

Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.

Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите. Яхнията се вари до готовност.

По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.

Яхнията Да си оближеш пръстите е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *