Site Overlay

Яхния с телешко и нахут – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на малки телешки хапки.

Изпържваме го в зехтина за около 10 минути. Прибавяме нарязаните лук и моркови.

Похлупваме и задушаваме за около 20 минути.

Добавяме сол, подправките и доматеното пюре.

Разбъркваме добре и прибавяме нарязаните картофи.

Намаляваме огъня, покриваме с вода и похлупваме.

Когато картофите са почти сварени, изваждаме дафиновия лист и прибавяме нахута към яхнията.

Ако има нужда, доливаме още малко вода и варим яхнията с телешко и нахут 30-40 минути, като разбъркваме от време на време.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *