Site Overlay

15 съвета за готвене, които ще променят живота на всеки любител готвач

Независимо дали сте колеблив начинаещ готвач или перфектен професионалист, всеки, който стъпи в кухня, се нуждае от освежаване на основните знания понякога.

В готвенето има доста техники, кулинарна терминология и още повече хитринки и съвети, които е добре да знаем и спазваме, за да се получават вкусните ястия винаги на ниво. Вижте нашите безценни 15 съвета за готвене.

1. Правете си бележки, докато се учите;

2. Прочетете рецептата докрай, преди да започнете приготвянето. Ако не друго, това ще ви попречи да поддържате много гореща фурна твърде дълго;

3. Спестете мазнина. Има доста неща, които може да направите с останалата от готвенето мазнина – изпържете яйца, запържете картофи. Възможностите са безкрайни;

4. Поставете влажна хартиена кърпа под дъската за рязане. Това не позволява на дъската да се върти, докато се опитвате да направите нещо с много остър нож;

5. Задайте таймера си за няколко минути по-малко от указаното време. Не само всички фурни се загряват по различен начин, но и всъщност никога няма да разберете как вашата се справя с парче месо или зеленчуци в началото. Разчитайте предимно на себе си и собствената преценка в кухнята.

6. Гответе с желание;

7. Вярвай в себе си! Това е основен кулинарен съвет. Ако нещо не изглежда съвсем правилно, вероятно не е така. Знаеш повече за храната, която готвиш, отколкото си мислиш.

8. Добавете малко сол към всичко. Да, всичко. Много кулинарни редактори и критици са категорични, че дори би трябвало да солите десерти – солта помага да извадите, подчертаете и да дадете дълбочина на всички аромати и ще помогне на вашите сладки лакомства да имат по-сложен вкус;

15 съвета за готвене, които ще променят живота на всеки любител готвач

9. Ако печете редовно, купете кантар. В крайна сметка печенето е наука и има нужда от точни мерки;

10. Почистете, докато работите. Вместо да позволявате на мръсотиите да се трупат, докато сте в кухнята, своевременно почиствайте всеки отпадък, изцапване и измивайте съдовете и приборите. Въпреки че към момента ще ви е досадно, това ще ви спести време и стрес по-късно;

11. Никога не използвайте влажни ръкавици за фурна.

12. Кайма и чесън се режат на ръка. Чесновите преси са загуба на пари – те компрометират текстурата на любимия ни полезен зеленчук, изискват време за почистване и всъщност забавят нещата;

13. Извадете бисквитките, преди да са готови. Отново – винаги е по-добре да не прекалявате. А бисквитките ще продължат да се готвят в тавата, след като ги извадите от фурната;

15 съвета за готвене, които ще променят живота на всеки любител готвач

14. Поставете хартиена кърпа върху дъската за рязане. Ако имате повече от едно нещо, което трябва да кълцате, това ви спестява много време за почистване;

15. Разпечатайте рецептите си. Защото никой не иска сурово яйце по целия си телефон или таблет.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *