Национални кухни

<< страница 1 / 4 >>

20 лв. излиза бидонът с домашно кисело зеле

Автор: Ралица Русева.
Зеленчу копроизв одителит е вече започнаха да пласират продукцията си, която в момента струва 50 стотинки за килограм от ... ...

Италианска афера

“Ако майка ти може да приготвя италианска кухня, защо ти е да ходиш на ресторант?!” Думите принадлежат на великия режисьор Мартин Скорсезе и изразяват ... ...

Изядоха 255 метра тиквеник в Севлиево

Гигантски тиквеник зарадва севлиевци и гостите на града през уикенда. Майстори от няколко ресторанта се включиха в надпреварата на 255-метровия десерт.
Кулинарната ... ...

Български хлебар бе обявен за живо съкровище на ЮНЕСКО

Български хлебар бе обявен за живо съкровище на ЮНЕСКО, съобщи bTV. Старозагорският майстор Богдан Богданов замесва хляб по древни рецепти, с жива мая ... ...

Зеленото сирене - нелегално у нас, хит в Европа

Идеята за съхраняване на местните храни, заплашени от изчезване във времето на индустриалните стоки, най-много се приближава до образа на Ноевия ковчег. ... ...

Майсторът: Кашкавалът е жив, в найлон умира!

На пръстите на едната ръка са останали стари майстори в Родопите, които могат да направят прочутото сирене в мях, както едно време. 78-годишният бай Вальо ... ...

Празник на мекицата в Търговищко

Най-големият плод и най-гигантският зеленчук ще бъдат избрани в Шабла тази неделя. В надпреварата ще се включат производители на дини, грозде, тикви, ... ...

Уникални БГ храни показаха баби в Раковски

Домашни гозби с рецепти, пазени и предавани от поколения показаха сръчни баби в Раковски. Забъркани по католишки катми, дърпани баници и сладки такива, ... ...
<< 1 / 4 >>