Качество и безопасност на храните

<< страница 1 / 148 >>

Децата над 10 години стоят гладни в училище

Автор: Цвета Герчева.
Децата над 10-годишна възраст у нас не се хранят здравословно, алармират експертите. Това означава, че те отказват да посещават ... ...

Ядем панагюрска луканка с месо от Аржентина

Автор: Петър Чергаров .
Панаг юрската луканка, филето „Елена” и горнооряховският суджук, които наскоро бяха обявени от Европейската комисия като продукти ... ...

Бум на отровени от гъби

Бум на отровени от гъби има в Южна България. Само за един ден са починали петима от зелена мухоморка, съобщава агенция ПИК. В Клиниката по токсикология ... ...

„Спри и купи“ в Мерданя…

Николай Узунов от Мерданя сложи търговска марка „Спри и купи” на домашните консерви
Домашни консерви със зимнина, правени на село, са истински хит тази ... ...

Доматът и лютеницата на баба се завръщат

Автор: Ивет Миткова
Заради огромния интерес фермерските пазари ще продължат да се развиват и скоро в София ще отвори врати трети пазар.
Пазаруването ... ...

Газираните напитки променят ДНК

Учените отдавна знаят, че консумацията на газирани напитки може да доведе до затлъстяване, но според ново проучване ежедневното посягане към подобни напитки ... ...

Всички млекопреработвателни предприятия в Ловешко с нарушения

Проверки са установили нарушения във всички 10 млекопреработвателни предприятия в Ловешка област. Инспекциите са извършени от Областната дирекция по безопасност ... ...

Мазната храна е по-вредна за мъжете, отколкото за жените

Сандвичите и чипсът са по-вредни за мъжкия мозък, отколкото за женския, съобщи Ей Би Си, позовавайки се на американско изследване с мишки.
Мазната храна ... ...
<< 1 / 148 >>